KANKERTHERAPIE EN VITAMINE D

welkom | forum | video | links

Vitamine D en kanker

Onderzoekers hebben uitgerekend dat wanneer Nederlanders elke dag 25 mcg vitamine D zouden nemen, op jaarbasis bijna 7000 minder doden als gevolg van kanker te betreuren zijn.1 Een afname van maar liefst 18%. Deze 25 mcg is 10 keer meer dan de huidige ADH van 2,5 mcg. Maar van beleid van de Nederlandse overheid is niets te merken.

Op dit moment bestaat het Nederlandse beleid, behalve uit de dagelijkse aanbeveling van 2,5 mcg, uit een wettelijk verbod om een voedingssupplement op de markt te brengen dat een dagdosis van 5 mcg overschrijdt. Dit betekent dat de overheid de Nederlander die zichzelf wil beschermen tegen kanker met een dagelijks vitamine D-supplement in een voldoende hoge dosering zelfs dwarsboomt.

In juli verscheen van de hand van dr. Michael Holick in de New England Journal of Medicine een artikel volledig gewijd aan vitamine D-deficiëntie. Van oudsher is de relatie bekend met osteoporose en botbreuken. Maar vitamine D blijkt ook van belang bij autoimmuunziekten, diabetes, hartfalen én kanker. Onderhand is aangetoond dat er een omgekeerde relatie bestaat tussen enerzijds vitamine D en anderzijds colorectale kanker, borstkanker, eierstokkanker, prostaatkanker, Hodgkin- en non-Hodgkin-lymfoom. Van zeventien andere kankervormen wordt steeds meer bewijs aangedragen dat er een relatie is met vitamine D. Deze bevindingen zijn vooral van toepassing op populaties in gematigde klimaatzones, zoals Nederland, waar de vitamine D voorziening via de huid te wensen overlaat.

kankertherapie Lees het hele artikel (opent een pdf in een nieuw venster)

Bron: Ortho juni 2007

Onderzoek vitamine D en MS


Het risico om multiple sclerosis te ontwikkelen, een neurologische ziekte, wordt significant vermindert bij een hoger niveau vitamine D in het bloed. Dit blijkt uit de eerste studie die op dit gebied op grote schaal heeft plaatsgevonden tussen de relatie MS en vitaminen. De studie was uitgevoerd op bloedsamples van meer als 7 miljoen Amerikaans militair personeel. Jongere mensen met een hoog niveau vitamine D hadden 62% minder kans om MS te ontwikkelen. Het rapport verschijnt in de Journal of the American Medical Association.

KANKERTHERAPIE

kankertherapie Ken de 9 signalen van kanker
kankertherapie Vitamine B17
kankertherapie Probiotica
kankertherapie Kanker en alternatieve behandeling
kankertherapie Doug Kaufmann
kankertherapie het falen van de chemotherapie (pdf)
kankertherapie candida - wat is het (pdf)
kankertherapie Gardasil - door Drs. Trentelman (pdf)
simoncini interview met Dr. Simoncini (pdf)
kankertherapie vitamine D en kanker (pdf)

VITAMINE D en KANKER

  kanker-therapie is valid xhtml