KANKERTHERAPIE EN PROBIOTICA

welkom | forum | video | links


Melkzuurproducerende Lactobacillusbacteriën beïnvloeden de zuurtegraad (pH) van de dikke darm, waardoor deze onherbergzaam wordt voor ongewenste bacteriën, schimmels, schimmelsporen en gisten. In het bijzonder de Candida, rottingsbacteriën die potentieel de gezondheid kunnen schaden en de productie van onwelriekende gassen in de hand werken, worden in hun ontwikkeling belemmerd door een zure omgeving in de dikke darm.

De aanwezigheid van actieve bacteriën in de darm kunnen het verteringsproces helpen door de afbraak van voedsel te bevorderen. Om van de voordelen van door Lactobacilli gefermenteerde voedingsmiddelen te kunnen genieten, moeten regelmatig levende, actieve bacteriën worden geconsumeerd. Men veronderstelt dat de levensduur in het menselijk lichaam van deze bacteriën 3 tot 10 dagen bedraagt. Alleen de actieve vormen kunnen de zure omgeving in de maag én de alkalische omgeving in de darm weerstaan om uiteindelijk de gezondheid ten goede te komen.

Er heerst veel verwarring rond de ‘concentratie’ (ofwel count) van bacteriën in verschillende probiotische producten. Veel bedrijven beweren dat hun producten “miljarden” bacteriën meer bevatten dan andere merken, om op die manier een interessante marketingpositie te veroveren. Dit is erg misleidend en – feitelijk – niet veel meer dan een verkoophype.

Bacteriën leven en werken in kolonies. In wetenschappelijke bewoordingen worden deze kolonies Colony-Forming Units, ofwel CFU’s, genoemd. Sommige bedrijven trekken opzettelijk de kolonies uiteen, om zo de bacteriële concentratie van hun producten te vergroten, wat misleidend is voor de consument.

De belangrijkste factor in het kader van probiotisch voedsel is de reproductiecapaciteit van de bacteriën. De bacteriën moeten zich in hun natuurlijke staat bevinden én levend zijn, zodat ze zich bij hun aankomst in de darm onmiddellijk kunnen gaan vermenigvuldigen en zo alle substammen produceren die nodig zijn om een gezonde darmflora in stand te houden.

Om er zeker van te zijn dat de bacteriën zich in hun natuurlijke staat bevinden en er niet mee is geknoeid, zouden ze van gecertificeerde organische oorsprong moeten zijn.

alternatieve kankerbehandeling lees meer over probiotica

 

KANKERTHERAPIE

kankertherapie Ken de 9 signalen van kanker
kankertherapie Vitamine B17
kankertherapie NaHCO3
kankertherapie Kanker en alternatieve behandeling
kankertherapie Doug Kaufmann
kankertherapie het falen van de chemotherapie (pdf)
kankertherapie candida - wat is het (pdf)
kankertherapie Gardasil - door Drs. Trentelman (pdf)
simoncini interview met Dr. Simoncini (pdf)
kankertherapie vitamine D en kanker (pdf)

Probiotica 2/3

  kanker-therapie is valid xhtml